Gelovig en homo?

Gelovig en homo?


Er zijn veel mensen zoals jij. Gelovig opgegroeide mannen en vrouwen, die erachter komen homoseksueel of lesbisch te zijn en moeite hebben om die gevoelens te accepteren. Misschien heb je het net ontdekt of misschien weet je het al langer: (mede) door je geloof kan deze ontdekking beladen zijn met schuld en schaamte. Ik nodig je uit om hierover in dialoog te gaan: met jezelf, met mij en ook met God. Want ik ben ervan overtuigd, dat ook jij als gelovige homo of lesbienne gelukkig kunt zijn, net als ieder ander mens.

Mijn praktijk wil voor jou een vrijplaats zijn, een veilige plek voor christenen die ontdekken, dat ze homoseksueel of lesbisch zijn. Ik ben geen hulpverlener die jou van je homoseksualiteit geneest of van je geloof af probeert te helpen, maar iemand die naast je staat in je worsteling en zoektocht naar antwoorden. Mijn praktijk biedt je een ruimte waar je in alle rust jezelf mag zijn. Wil je meer weten over mijn verhouding tot deze thema's? Kijk dan eens bij Over mij.

Je kunt bij mij terecht voor individuele begeleiding. Dat kan in de vorm van losse gesprekken, maar een fijne manier van werken is een ZKM-zelfonderzoek naar je eigen levensverhaal. Deze vorm van biografische hulpverlening is prima te combineren met pastorale begeleiding binnen jouw eigen kerk, maar begeleiding of verwijzing door een pastor is niet nodig. We kunnen ook samen een traject op maat maken, dat meer gericht is op persoonlijke groei dan op hulpverlening (sabbattraject). Een psychische massage past goed in zo'n traject, maar ook activiteiten buiten mijn praktijk om kun je hierin opnemen. Download de folders hieronder voor meer informatie en lees over de werkvormen in het menu Werkvormen.

Folder over biografisch zelfonderzoek naar je eigen levensverhaal.
Folder over het bijzondere sabbattraject.
Overzicht van de tarieven 2014 voor particulieren.