Rouw en verlies

Rouw en verlies


Rouwen is een natuurlijke en gezonde reactie op verlies: rouw is de achterkant van de liefde. Iedereen herkent dat de dood van een geliefde, iemand van wie je houdt, een ingrijpende gebeurtenis is. Een gebeurtenis die veel emoties meebrengt en vaak allerlei vragen oproept. Maar ook het verlies van je werk of van je gezondheid door een levensbedreigende ziekte gaat gepaard met rouwgevoelens en persoonlijke vragen. Vragen naar het waarom van het verlies, naar hoe het nu verder moet of vragen naar de zin van je leven. Er is geen duur aan te geven dat het rouwproces kost. Meestal red je het met steun van mensen om je heen zelf om je verlies een plek te geven. Maar soms kun je het gevoel hebben dat je verdwaalt in een land waar je de weg niet kent en heb je het idee de verkeerde afslag te nemen. Soms schrik je van je gevoelens en is het een worsteling om zo’n gebeurtenis een plek te geven in je dagelijkse leven en te integreren in jouw levensverhaal.

Je kunt bij mij terecht als je steun zoekt in jouw proces van rouwverwerking na het verlies van een geliefd persoon, je werk of je gezondheid. Als een rustige en respectvolle gids loop ik een tijdje met je mee. Ik steun je, help je om je gevoelens een plek te geven en ben er voor jou. Samen gaan we een tijdje op pad. We kijken wat je nodig hebt om in jouw tempo het verlies te verwerken en je leven weer in eigen hand te nemen. Ik heb geen oordelen en vooroordelen over jou en jouw gevoelens en gedachten. Jij staat centraal met wat er op dit moment in jouw leven belangrijk is.

In het gratis kennismakingsgesprek krijg je de ruimte om in grote lijnen jouw verhaal te doen en om te proeven van de sfeer van mijn aanwezigheid en begeleiding en van mijn praktijkruimte. Dit zijn belangrijke signalen voor jou om te besluiten of je met mij in zee wilt als begeleider in jouw rouwproces. Maar ook voor mijzelf is het kennismakingsgesprek belangrijk om in te schatten of ik de juiste persoon ben om jou te helpen. Je kunt bij mij terecht voor losse gesprekken, voor een ZKM-zelfonderzoek om orde te scheppen in je chaotische gevoelens en voor een massage (zie menu Werkvormen). Een bijzondere vorm om samen op pad te zijn is het programma Balans opmaken. Hieronder kun je een folder downloaden. We kijken samen wat je wilt en wat in jouw situatie het meest passend is.

Folder met informatie over het programma Balans opmaken.
Overzicht met de tarieven 2014 voor particulieren.