Altaar van klooster Grandchamps (CH)
Logo Torc
  • "Jij bent kostbaar in mijn ogen" (Jes. 43: 4) 0

Even voorstellen

Stacks Image 918

Christen en homo

In mijn persoonlijke zoektocht ben ik uitgekomen bij het katholieke geloof. Na een mystieke ervaring op een pelgrimsplek in Duitsland in 2006, duurde het nog 8 jaar voordat ik christen werd. In de paaswake op Stille Zaterdag 2014 ben ik gedoopt in de kapel van het Dominicanenklooster in Huissen. Ook nu ik katholiek ben, ontwikkelt mijn geloof zich verder. In een weblog en website onder de naam Thuismonnik deel ik mijn pelgrimstocht in het geloof met de wereld. Als je mij beter wilt leren kennen: kijk eens bij thuismonnik.nl.

Tijdens mijn studententijd merkte ik dat ik mij seksueel aangetrokken voel tot mannen. Mijn coming-out is geleidelijk verlopen met een veilig tussenstadium waarin ik mijzelf biseksueel noemde. Ik heb er al heel lang volkomen vrede mee dat ik homoseksueel ben. Sinds mijn 29ste heb ik een relatie met dezelfde man met alle ups en downs die daarbij horen en sinds 2005 zijn wij getrouwd. Doordat religie voor mijzelf steeds waardevoller is geworden en doordat ik allang vrede heb gevonden in mijn homoseksualiteit, raakt het mij dat zoveel mannen en vrouwen als christen moeite ondervinden met hun homoseksualiteit. Dit is voor mij de belangrijkste drijfveer om dit werk te doen.

Professioneel

Ik ben langdurig werkzaam (geweest) in het hoger onderwijs en daarnaast als therapeut en coach in mijn eigen praktijk. Verder was ik in loondienst werkzaam als re-integratiecoach voor mensen met psychische of autistische beperkingen. Ik ben geschoold als psychosociaal werker bij de SPSO in Utrecht (nu: Huis ter Heide) en als ZKM-consultant bij de maatschap ZKM-opleiding in Nijmegen (nu: Venlo). Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor ZKM-coaches. Maar naast ontwikkeling van professionele vaardigheden vind ik mijn persoonlijke ontwikkeling zeker zo belangrijk. Ik bezoek regelmatig een klooster als gast of voor een stille retraite. Ik ben gevormd door de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola, de stichter van de orde van de jezuïeten.

Vrijplaats