Jij bent kostbaar in mijn ogen

Geloofsonderzoek

De psychologie leert ons dat je identiteit een verhaal is over wie we zijn en willen worden. Mensen met een religieuze achtergrond ervaren dat hun geloof een wezenlijke onderdeel is van dit verhaal: ook als zij afscheid genomen hebben van de kerk. Met geloofsonderzoek op basis van de ZelfKonfrontatie- of ZelfKennisMethode (ZKM) gebruik je het verhaal van je leven en geloof om op een bijzondere manier stappen zetten op je geestelijke weg.

Aan de hand van speciale vragen vertel je wat belangrijke levens- en geloofservaringen zijn. En dan ga je op een systematische manier onderzoeken welke gevoelens met deze ervaringen verbonden zijn. De uitkomst is de start voor een bijzondere tocht, die veel inzicht geeft in wie je bent en wat jij wezenlijk gelooft.

Folder


Geloofsonderzoek start met de ZKM: een intensieve vorm van zelfonderzoek naar wat voor jou waarde heeft in je leven. Religieus ervaren en spiritualiteit maken hier deel vanuit. Zo krijg je een prachtige start om verder te groeien als uniek mens.

Download de folder voor informatie over de praktijk van een geloofsonderzoek.
Geloofsonderzoek begint met de ZKM: een prachtige start van een proces van groei en richting vinden in je leven. Je ontwikkelt het verhaal van wie je bent en van jouw geloof. ZKM-zelfonderzoek heeft een paar bijzondere kenmerken.

  • de ZKM geeft stem aan je innerlijk via het levensverhaal: liefdevol maar soms ook confronterend
  • alle ervaringen die voor jou van waarde zijn, komen aan bod: ook geloofservaringen en bv. jouw beeld van God
  • er is aandacht voor zowel vreugde als pijn en voor het wezen van de mens: het verlangen naar verbondenheid en het verlangen om je eigenheid uit te drukken in de wereld
  • de ZKM is geen test en geen therapie maar een weg naar zelfkennis
  • de ZKM leidt tot verrassende inzichten en geeft het geloofsonderzoek een bijzonder gevoel van helderheid en richting

Meer weten over de ZKM? Bezoek de website van de ZKM Vereniging en download mijn folder (ook als je van ver komt).

Kosten


Geloofsonderzoek start met een ZKM-zelfonderzoek. Dit bestaat uit twee lange gesprekken van 2 tot 2,5 uur en 2 à 3 uur zelfwerkzaamheid. Kom je van ver dan combineren we onze gesprekken tot een afspraak van een dag. Met dit zelfonderzoek ben je ongeveer een maand bezig. Daarna spreken we enkele vervolggesprekken af. Die duren minimaal een uur, maar variëren in lengte en frequentie.

De kosten van het ZKM-zelfonderzoek bedragen € 300. Dat is inclusief de tijd die ik besteed aan analyse en voorbereiding van de vervolggesprekken. Je krijgt van mij twee maal een nota: aan het begin en aan het eind. De kosten van vervolggesprekken bedragen € 65 per uur, afgerond op halve uren. Je krijgt van mij een nota toegestuurd na afloop van ieder gesprek.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.