Torc - zelfonderzoek

'Jij bent kostbaar in mijn ogen'

Mens-zijn

Wie ben ik? Wat maakt mij uniek en anders dan anderen? Wat verbindt mij met anderen en met de wereld om mij heen? Of met … God? Wetenschap, religie, humanisme: ieder systeem geeft (andere) antwoorden. Maar werkelijk mens-zijn vraagt om jouw persoonlijke antwoorden op deze levensvragen. Veel antwoorden zijn te vinden in je levensverhaal. Het verhaal van wat jij belangrijk vindt in verleden, heden en toekomst. Het verhaal van wat jou raakt in positieve en negatieve zin.

Maar identiteit is ook sterk verbonden met je lichaam. Met je lijf kun je voelen en denken en bepaal je jouw positie in de ruimte en de tijd. Dankzij je lijf kun je 'ik' zeggen en een relatie leggen met andere 'ikken'. Je bent voor een groot deel het lijf dat je hebt. De antwoorden in jouw lijf en leven bepalen (mede) jouw unieke mens-zijn, jouw wel-zijn.

Speciaal voor…


Mijn praktijk staat open voor iedereen. Door mijn eigen ervaringen nodig ik in het bijzonder de volgende mensen uit:

  • zoekers: iedereen die los van dogma's verdieping zoekt in leven en geloven;
  • homo's en lesbiennes die hun geloof en hun seksualiteit een moeilijke combinatie vinden;
  • pastores die klem zitten tussen werk en privé, ambt en roeping.

Voor wie?

Mijn praktijk staat open voor iedereen die bereid is om de diepte in te gaan om zichzelf beter te leren kennen. Zo word je meer mens en groei je in welzijn. Jouw levensverhaal staat centraal in mijn begeleiding. Ik luister naar je verhaal en je ervaringen en geef ruimte aan je gedachten en emoties. Ik help je om gericht te kijken en luisteren naar de diepte in jouw bestaan en levenservaringen. Wat is voor jou van waarde? Wat beweegt jou? Wat verlang je? Wat zoek je? Wie of wat zoekt jou? Jouw levensverhaal raakt aan de sociale, psychische en spirituele dimensies van mens-zijn.

Als het passend en helpend is, spreken we bovendien een energetische massage af om contact te maken met je lichaam. Zo verzorg je ook de fysieke dimensie van jouw mens-zijn. Mijn begeleiding is nadrukkelijk geen therapie, maar een gezamenlijke zoektocht waarbij jij aan het roer staat en de diepgang bepaalt. Voor therapeutische hulp verwijs ik je door.
Stacks Image 581
Jarenlang, andere mensen imiterend,
probeerde ik mijzelf te leren kennen.
Van binnenuit kon ik niet beslissen wat te doen.
Geheel verblind hoorde ik mijn naam roepen.
Toen stapte ik naar buiten.

Mevlana d'Jalaluddin Rumi