Jij bent kostbaar in mijn ogen

Profiel


Je kunt rustig stellen dat de vraag Wie ben ik? als een rode draad door mijn volwassen leven loopt. Niet altijd even bewust, maar zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak keert deze vraag telkens weer terug. Je kunt mij absoluut een zoeker noemen. Op persoonlijk vlak uit zich dat in mijn tocht door de wereld van zingeving en religie en in mijn seksuele identiteit. Op professioneel vlak ben ik werkzaam (geweest) in de totaal verschillende werelden van de bedrijfsvoering in het hoger onderwijs en van begeleiding en coaching in een eigen praktijk.

Stacks Image 296

Persoonlijk

Ik ben geboren in 1958 en opgegroeid met een jongere zus in een niet-religieus gezin in Groningen. Tijdens mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde kwam ik voor het eerst uitgebreider met religie in aanraking, toen ik mij specialiseerde in de middeleeuwen. Daar is een verlangen wakker geworden, dat mij langs verschillende moderne "geloven" en religieuze tradities heeft gevoerd. Onderaan de pagina lees je hier iets meer over onder de kop Thuismonnik. Tijdens mijn studietijd merkte ik ook, dat ik mij seksueel aangetrokken voel tot mannen. Mijn coming-out is heel geleidelijk verlopen en ik heb er inmiddels al heel lang volkomen vrede mee dat ik homoseksueel ben. Ik heb al sinds mijn 29ste een relatie met dezelfde man met alle ups en downs die daarbij horen en sinds 2005 zijn wij getrouwd.

Professioneel

In 1999 ben ik als zelfstandige gestart met een eigen adviesbureau; tot die tijd was ik in loondienst bij de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb in het hele land in het hoger onderwijs gewerkt op het terrein van roostering. Na gedegen opleidingen als psychosociaal werker bij de SPSO in Utrecht, als ZKM-coach bij de maatschap ZKM-opleiding in Nijmegen en als ASR-therapeut in Hengelo (Ov.) heb ik sinds 2006 ook gewerkt als therapeut en coach in mijn eigen praktijk. Verder was ik in loondienst werkzaam als re-integratiecoach voor mensen met psychische of autistische beperkingen. Op LinkedIn vind je een uitgebreid professioneel profiel.

Mijn werkzaamheden in de onderwijslogistiek heb ik beëindigd. Naast mijn praktijk werk ik als gastheer in het Dominicanenklooster in Huissen. Om mijn professionele vaardigheden te onderhouden en kwaliteit te kunnen bieden, ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor ZKM-coaches. Maar mijn persoonlijke ontwikkeling vind ik zeker zo belangrijk. Daarvoor neem ik deel aan programma's en retraites en bezoek regelmatig een klooster als gast.

Thuismonnik


Op mijn zoektocht naar zingeving zijn de bewoners en begeleiders van twee plaatsen van bijzondere waarde voor mij (geweest): woon- en werkgemeenschap deVoorde bij Hattem en Dominicanenklooster Huissen. deVoorde bestaat helaas niet meer, maar de bijzondere mensen achter deVoorde zetten hun prachtige werk voort onder de naam Pulsar.

Mijn zoektocht heeft mij uiteindelijk naar het katholieke geloof geleid. In de paasnacht van 2014 ben ik gedoopt in de kapel van het Dominicanenklooster in Huissen. Van 2013 - 2016 heb ik op een weblog onder de naam Thuismonnik beschreven wat de spiritualiteit van kloosters voor mij betekent. Je vindt hier het archief van deze weblog.