Pouwel

Wie ben ik?


In 1958 ben ik geboren in Groningen als oudste van een gezin met twee kinderen. Na mijn middelbare school heb ik Nederlands gestudeerd aan de RU Groningen. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met werken in administratieve functies, waarbinnen ik mij steeds verder heb ontwikkeld. Inmiddels heb ik ruim 25 jaar werkervaring in het Hoger Onderwijs als afdelingshoofd, projectmanager en interim manager, deels in loondienst en deels als freelancer. Verder heb ik gewerkt als staffunctionaris in het welzijnswerk, als jobcoach voor de re-integratie en begeleiding van mensen met een psychische of autistische beperking en als re-integratieconsulent voor het UWV (Ziektewet/Arbo). In 1999 ben ik gestart met mijn eenmanszaak Torc - informatiemanagement, die ik in 2007 door mijn ontwikkeling richting coaching heb omgedoopt in Torc - bureau voor zelfonderzoek. Mijn opleidingen zijn:

Verder heb ik vele cursussen en trainingen gedaan om mijzelf verder te ontwikkelen, de meeste bij Pulsar (voorheen: deVoorde) in Laag-Zuthem. In oktober 2014 wil ik starten met de opleiding tot rouw- en verliesbegeleider bij de Opleidingen Land van Rouw (post-HBO). Mijn ervaring in coaching en begeleiding heb ik opgedaan in mijn functies van afdelingshoofd, interim manager en jobcoach en sinds 2007 als freelancer vanuit mijn eigen bureau. Als vrijwilliger heb ik gewerkt met lichamelijk gehandicapten, in de vrijwillige rouwbegeleiding bij Humanitas en als gastheer bij deVoorde.

Ik ben betrokken en nieuwsgierig naar mensen en hun motieven en verhalen. Keer op keer merk ik dat ik gemakkelijk een sfeer van vertrouwen schep en vertellen cliënten mij dat ze mijn rust zo’n weldaad vinden. Ik ben analytisch sterk en help je om je gedachten en gevoelens te ordenen. Ik bied warmte en aandacht en laat je altijd in je waarde: ik respecteer jou en jouw beslissingen in het leven onvoorwaardelijk. Ik ben een spiritueel mens, maar wel een die met beide benen op de grond staat. Ik ben eerder nuchter en praktisch dan zweverig, of, zoals de Benedictijner monnik Anselm Grün het uitdrukt: ik geloof in een spiritualiteit van beneden. Sinds 2012 houd ik als Thuismonnik een weblog bij over mijn ervaringen, gedachten en twijfels rond het katholieke geloof. Ik schrijf hierin ook veel over kloosters. Maar voor alle duidelijkheid: geloof speelt geen enkele rol in mijn begeleiding, tenzij jij het zelf naar voren brengt als deel van jouw hulpvraag.