Ervaringen

Ervaringen


Uitvoeren van een zelfonderzoek om je zelfkennis te vergroten, verrijkt je leven. Hieronder vertellen enkele cliënten, wat begeleiding bij Torc hen heeft opgeleverd. De ervaringen zijn geanonimiseerd om hun privacy te bewaren. Zij zijn afkomstig uit verschillende lagen van de bevolking en sommigen kwamen voor hulp bij hun persoonlijke situatie en voor anderen was het zelfonderzoek deel van hun loopbaantraject.

"De afgelopen weken dat ik met het zkm onderzoek bezig ben geweest, heb ik veel nagedacht over de uitkomsten ervan. Het heeft mijn ogen doen openen en herkende er veel van terug. Dit heeft mij motivatie gegeven om te willen veranderen en daarmee een betere band met mijn vrienden te kunnen opbouwen maar ook om niet in een zelfde situatie te komen zoals bij mijn vorige werkgever. Ik heb het traject ervaren als prettig en persoonlijk. Daarbij vind ik de zkm methode een goede methode om erachter te komen waar mijn zwakke punten liggen. Tijdens het onderzoek moest ik nadenken over mijn eigen ervaringen/gebeurtenissen in het leven waaruit het uiteindelijke resultaat is gehaald. Ik ben zelf tevreden met de uitkomst van het onderzoek en heb daarbij een hulpmiddel gekregen om ook verder te kunnen met de resultaten." (vrouw, 26 jr.)

"Ik heb heel veel gehad aan de bijeenkomsten met jou. De kaartjes waarop ik allerlei belangrijke onderwerpen op moest schrijven en waar we later de belangrijkste punten hebben uitgehaald en besproken was heel goed voor mij. Dit heeft inzicht in mijn denken en doen gegeven. Hier heb ik persoonlijk veel aan maar ook in werksituaties kan ik dat gebruiken. Er werd erg goed naar mij geluisterd, onderwerpen waar we het in eerdere sessies over hadden gehad kwamen later ook weer aan de orde. Ook ben ik tot de conclusie gekomen dat de banen waar ik interesse in heb goed bij mij passen. Helaas heb ik nog geen nieuwe baan, maar ik ben er wel mee bezig. Al met al kijk ik met een goed gevoel terug op deze bijeenkomsten.” (vrouw, 48 jr.)

"Een traject van onderzoek en coaching instappen bij Pouwel levert echt meerwaarde op voor je leven. Ik heb dat tenminste zeker zo ervaren. Pouwel hielp me, onder meer met behulp van de Zelf-Konfrontatie-Methode om opnieuw zicht te krijgen op mijn eigen leven. Zijn sterke betrokkenheid bij religie en zingeving heeft mij in mijn persoonlijk geloof een stap verder gebracht. In mijn werk loop ik tegen allerlei dingen op: aspecten van hoe ik zelf in elkaar zit, verwachtingen van mensen, vragen naar distantie en nabijheid, mijn eigen gods-beleving. Instappen in een ZKM-/coachingstraject is een van de betere beslissingen geweest in de afgelopen tijd. Echt een aanrader!" (man, 43 jr.)