Aan de basis van de begeleiding bij Torc staat zelfonderzoek. De Ignatiaanse spiritualiteit (de spiritualiteit van de jezuïeten) is een belangrijke inspiratiebron. Hun devies luidt: “God vinden in alle dingen”. Ignatius van Loyola legt uit dat God voortdurend met ons communiceert via onze gevoelens. Door in te keren in jezelf en je gevoelens eerlijk te onderzoeken kom je op het spoor van God in jouw leven. Niet in de oppervlakkige, snelle emoties, maar in de dieper liggende gevoelens: de onderstroom van het leven. Ik bied je een bijzondere manier om met deze onderstroom in contact te komen, door gestructureerd jouw belangrijkste ervaringen in leven en geloof op een rij te zetten en te onderzoeken. Deze vorm van begeleiding noem ik geloofsonderzoek.

Geloofsonderzoek is een variant van het zgn. ZKM-zelfonderzoek: zelfonderzoek met de wetenschappelijke ZelfKennisMethode. Geloofsonderzoek is de kern van alle vormen van begeleiding bij Torc. Het geeft overzicht en schept helderheid in je gevoelens en laat je de samenhang tussen levenservaringen en geloof zien. Zo leer je jezelf beter kennen in wat jou vormt als uniek mens. Alleen een geloofsonderzoek biedt al veel. Met coaching verbind je de ontdekkingen uit het geloofsonderzoek met je ervaringen in je dagelijkse leven en werk. Je kunt ook verder gaan op het spoor van geloofsverdieping in het programma Queeste. Begeleiding bij Torc is geen geestelijke begeleiding: daarvoor is specifieke opleiding en vorming nodig. Bezoek hiervoor de website van Gaandeweg.

Geloofsonderzoek

Een bijzondere vorm van zelfonderzoek naar wezenlijke ervaringen in leven en geloof, waarin je ontdekt hoe God tot jou persoonlijk spreekt.

Informatie

Coaching

Gesprekken om verder te komen in leven en geloof. Kom op verhaal bij een goede luisteraar die ook oppikt wat onder de gebruikte woorden hoorbaar is.

Informatie

Queeste

In de middeleeuwen was een queeste de avontuurlijke tocht van een ridder op zoek naar een schat. Een tocht die de ridder innerlijk veranderde.

Informatie

Voor wie?

Geloofsonderzoek is bedoeld voor iedereen, particulier of professioneel, die zichzelf in het eigen persoonlijke geloof beter wil leren kennen. Wat geloof ik nu echt? Hoe is mijn geloof gevormd? Waar is God aanwezig in mijn eigen leven? Als je voort wil gaan op het spoor van verdieping van je geloof, dan raad ik je het programma Queeste aan. En als geloof of spiritualiteit een rol speelt in jouw beroep of ambt, dan is aanvulling met coachingsessies een goede optie. Je bent van harte welkom!