De geschiedenis van Torc gaat terug tot 1999. Bezig met zingeving voelde ik mij in die tijd verbonden met de Keltische natuurgodsdienst, de wereld van de druïden. In dat jaar startte ik als zzp-er. Niet met een eigen praktijk (ik was nog in opleiding als psychosociaal werker), maar met een adviesbureau. Ik vond een naam voor mijn bedrijf in een Keltisch dierenorakel: Torc. Everzwijn, zegt het orakel, “kan je helpen met het vinden van de richting in je leven. Dit wilde en sterke dier roept je het bos in om een geheim te leren kennen over jezelf en de wereld.” En dat sprak mij aan.

Mijn persoonlijke tocht voerde mij van de wereld van de druïden via kloosters en Centrum deVoorde (soefi-mystiek) uiteindelijk naar het katholieke geloof. Meer over mijn groei naar en ontwikkeling als christen vind je op mijn profiel en op mijn weblog: Thuismonnik. Mijn advieswerk breidde ik uit met een eigen praktijk, die inhoudelijk mijn geestelijke ontwikkeling volgt.

De kern van mijn praktijk is gestructureerd zelfonderzoek van je leven en geloof. God roept ons tevoorschijn in ons levensverhaal, precies daar waar wij zijn. Dàt is het, wat het logo van Torc weerspiegelt. De middeleeuwse soefi en mysticus Mevlana d’Jalaluddin Rumi (tijdgenoot van Franciscus van Assisi) drukt hetzelfde uit in een prachtig gedicht. En het Keltische dierenorakel zegt: “Als we op zwijnenjacht gaan, stellen we ons open voor vernieuwing van onszelf”. Als God je ontmoet waar je bent, dan is daar waar je bent een plaats om God te ontmoeten. In jouw eigen levensverhaal dus. Wees welkom bij Torc.